Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara’da Tanıtım Hamlesi

Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara’da Tanıtım Hamlesi
Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara’da Tanıtım Hamlesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından MARSEV ve MAREV Vakıflarının desteği ile Mardin Kültür Evinin Konferans salonunda düzenlenen “Üniversite Tanıtım Etkinliği” çok büyük bir ilgi gördü.

 

              Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu, MAREV Ankara Başkanı ve eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy, Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ ve Sümer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ensari ile birlikte MARSEV Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara’nın farklı okullarında eğitim gören lise son sınıf öğrencileri, öğretmen ve akademisyenlerin katıldığı tanıtım etkinliğinde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin eğitim imkânları bütün boyutlarıyla ele alındı.

 

               İstiklal Marşı’nın okunması ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda söz alan MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu MARSEV ve MAREV Vakıfları hakkında katılımcıları bilgilendirerek vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

              Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitenin eğitim imkânları ve nitelikli eğitim kadrosu hakkında bilgilendirerek geleceği çok parlak olan Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim görmeyi tercih eden öğrencilerin, birçok dili aynı anda öğrenme şansına sahip olacağının altını çizdi.

 

              Mardin Artuklu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında tüm Ortadoğu’ya hitap eden uluslararası bir üniversite olmak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde Arapça, Süryanice ve Kürtçe dillerinde eğitimler verdiklerini hatırlattı.

 

                  Ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında tüm Ortadoğu’ya hitap eden uluslararası bir üniversite olmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Rektör Ağırakça, Üniversite Senatosu tarafından onaylanan ve Türkiye’de ilk olacak şekilde “Diller ve Medeniyetler Fakültesi” adıyla yeni bir fakülte açacakları müjdesini verdi. Ağırakça:

 

            “Fakültede, Arapça, İngilizce, Süryanice, Kürtçe, Farsça, İbranice, Ermenice gibi 8 ayrı dilde eğitim vermek veözellikle Dışişleri Bakanlığına donanımlı eleman yetiştirmek amacıyla gayret göstereceğiz.” dedi.

 

             Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, üniversitenin fark oluşturan çalışmalar yaptığını anlattı.

 

                 "Yaşayan Diller Enstitüsü ile beraber Arap, Kürt, Süryani dilleri üzerine verilen lisans eğitimleri, Artuklu Üniversitesinin yeni Türkiye anlayışına uygun atılımlarıdır."  ifadesini kullanan Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda zaafımız olduğunu görerek, önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli ´şehir kültürü´ dersleri vermeye başlıyoruz. Mardin´in böyle bir ders için ne büyük bir potansiyel taşıdığını, böyle bir dersi koymakla ne iyi ettiğimizi ve Mardin´in bunun nasıl hakkını vereceğini Mardin tanıtım filmi görüntülerini izlerken bir kere daha gördüm."

 

Yaşayan diller enstitüsü mezunlarına kadro müjdesi

 

                  Küçük bir müjde vermek istediğini de dile getiren Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle Yaşayan Diller Enstitüsü’nden mezun olan ve Kürtçe, Zazaki öğretmenliği eğitimi almış olan öğrencilere kadro vermeye başlamıştık, bu yıl da verdik. Şimdi göreve başlamayan, müracaat etmeyen öğretmen adaylarından elimizde 25 kadro vardı. 25 kadroyu da inşallah yine bugünlerde Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları başta olmak üzere, bu bölümlerden mezun olanlara yönelik bir kadro olarak sunduk."

 

                    "Uluslararası ilişkiler, farklı alanlarda akademisyenlikle üniversiteye girmek isteyenler için Mardin Artuklu Üniversitesi tam size göre" ifadesini kullanan Bakan Avcı, öğrencilere şu sözlerle seslendi: 

 

               "Ben sizin yaşınızda olsaydım, üniversiteye hazırlanıyor olsaydım, tercihlerimin arasına mutlaka Mardin Artuklu Üniversitesini yerleştirirdim. Bir defa sadece üniversite eğitimi almış olmayacaksınız, böyle bir şehirde büyük bir tarih ve kültür eğitimi de alacaksınız. Yanında bedavadan bir, iki dil öğrenme şansınız da var. Sadece Mardin´de üniversite öğrenimi görüyor olmaktan ötürü Kürtçeyi, Arapçayı ve Süryaniceyi aynı zamanda eğitiminizin bir parçası gibi edinme şansınız olacak."

 

                  Milli Eğitim Bakanı’nın konuşmasının ardından Rektör Ağırakça’nın, katılımcılar arasından seçilecek 47 öğrencinin 3 günlüğüne Mardin’de ağırlanacağı sözleri salonda çok büyük bir alkış aldı.

 

                    Mardin Artuklu Üniversitesinde görev yapan öğretim üyelerinin temsil ettikleri fakülte ve yüksek okullarının tanıtımı için katılımcı öğrenci ve öğretmenlere yaptıkları etkin sunumlarla program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:

Yorumlar

Henüz yorum eklenmemiş..

Yorum Ekle




  • Yenile